הקדמה: מהם סוגי האגוזים השונים?
אגוזים הם סוג של פרי, אבל הם מספקים יותר יתרונות מאשר רק אפשרות טעימה. לאגוזים הוכח כי יש כמה יתרונות בריאותיים מעניינים.
אגוזים עשירים בנוגדי חמצון, שיכולים לעזור להפחית את הסיכון לסרטן ואת הסיכון למחלות לב וכלי דם (1).
נוגדי חמצון עשויים גם לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולחץ הדם שלך.
מהם היתרונות של אכילת אגוזים?
אגוזים יכולים להיות גם דרך מצוינת להישאר שבע לאורך זמן. כמה מחקרים הראו שאנשים שאוכלים אגוזים נוטים פחות לנשנש מזונות עתירי קלוריות,
ולכן החטיפים שלהם דלים בקלוריות (2).
"אגוזים הם אחד ממזונות העל של הטבע, לא רק בגלל שהם טעימים ומשביעים, אלא בגלל שהם גם מזינים. יש להם הרבה מה להציע מבחינה תזונתית.
הם מקור טוב לחלבון, סיבים תזונתיים ואומגה 3
וחשוב מכך, הם מכילים גם נוגדי חמצון משמעותיים. כל אבות המזון הללו מספקים יתרונות בריאותיים משמעותיים".
"אגוזים לבריאות" האמירה הזאת היא המטרה העיקרית של מאמר זה. להדגיש בפניכם שאגוזים הם "מזון על" מכיוון שהם מזינים ומספקים יתרונות בריאותיים משמעותיים.
הם מקור טוב לסיבים תזונתיים וחלבונים להם הגוף שלכם זקוק.
איך לאכול יותר אגוזים בתזונה שלך
אגוזים הם מקור טוב לחלבון, אבל חשוב לאכול את הכמות הנכונה, שהיא כ-30 גרם ליום.
ניתן לשלב סוגים שונים של אגוזים טבעיים כמו: אגוז ברזיל, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, שקד טבעי, אגוזי לוז ועוד.
שלבו את מנת האגוזים כארוחת ביניים עם תפוח עץ או כוס תה.
הוסיפו אגוזים לתבשילים וסלטים עם מגוון ירקות או פירות.
החשיבות של אכילת יותר אגוזים בתזונה שלך
אגוזים הם סוג של מזון עשיר בחלבון ושומנים בריאים. שני חומרים מזינים אלו חשובים לרמות האנרגיה, כמו גם עוזרים לשלוט ברמות הרעב.
תכולת החלבון והשומן הגבוהה של מזונות אלו הופכים אותם גם למקור מצוין לשובע, שהוא תחושת השובע. משמעות הדבר היא שאכילת אגוזים יכולה לעזור לכם
להרגיש יותר מרוצים לאחר הארוחה ולא להרגיש צורך לאכול יותר מדי.
אגוזים הם גם מקור מצוין לויטמינים ומינרלים, כגון ויטמיני B, ויטמין E, מגנזיום ואשלגן. הם מכילים גם שומן אומגה 6 ואומגה 3.